OTÁZKY A ODPOVEDE

OK Omega+

Otázka

Čo je OK Omega+?

Odpoveď

OK Omega+ je doplnok stravy pre zdravé srdce a cievnu sústavu – exkluzívna zmes vysokočistých rastlinných olejov s blahodárnymi a revitalizujúcimi účinkami vyrobená z vybraných druhov pupalkového, brutnákového a repkového oleja obohatená vitamínom E. OK Omega+ posilňuje ochranu Vášho organizmu pred nebezpečným účinkom civilizačných vplyvov, podporuje zdravý stav a funkciu Vášho srdca a ciev, pomáha udržiavať žiadúcu hladinu cholesterolu a normálny krvný tlak. Stimuluje obranyschopnosť Vášho organizmu, posilňuje telo pri rekonvalescencii po chorobe. Priaznivo ovplyvňuje látkovú výmenu – metabolizmus tukov v tele a tým povzbudzuje odbúravanie tukov v tele, napomáha upraveniu Vašej telesnej váhy. Podporuje revitalizačné procesy a prispieva k žiadúcej kvalite a peknému vzhľadu Vašej kože, nechtov a vlasov. OK Omega+ uľahčuje ženám prekonávanie predmenštruačných ťažkostí a sprievodných prejavov obdobia prechodu.

Otázka

Je OK Omega+ z prírodných surovín?

Odpoveď

Všetky suroviny používané na výrobu tohto produktu sú prírodného pôvodu, prípadne prírodne identické (napr. vitamín E). Použité rastlinné oleje (pupalkový, borákový a repkový) sú získavané najšetrnejším spôsobom zaisťujúcim prenos účinných látok zo spracovávaných semien do výrobku. Ako všetky produkty OKG je OK Omega+ úplne bez chemickej stabilizácie.

Otázka

Bol tento výrobok skúšaný?

Odpoveď

Ako všetky produkty OKG je produkt OK Omega+ notifikovaný na Ministerstve zdravotníctva Českej republiky (č.j. OVZ-35.1-28.12.2009-12022) a na Úrade verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (OHVBPKV/1615/2011/Jo z 14/3/2011). Jeho kvalita je overená v laboratóriách ZÚ Brno a posúdená SZÚ Praha. V zmysle Zákona o potravinách je kvalita výrobku priebežne preverovaná v akreditovaných laboratóriách.

Otázka

Ako sa OK Omega+ užíva?

Odpoveď

Odporúčame užívať 1 čajovú lyžičku (cca 5ml) 1-2x denne, najlepšie pri jedle, aby sa zlepšilo vstrebávanie. Podľa posledných poznatkov je najvhodnejšie užívať ho s kvalitnou bielkovinou – najlepšie mliečnou (tučný jogurt, tučný tvaroh). Jeho vstrebávanie je tak najlepšie a dostane sa týmto spôsobom najrýchlejšie na miesto svojho pôsobenia, teda priamo k bunkám. Pri pravidelnom užívaní 1x denne vystačí balenie 115 ml na 23 dní. Prípravok nie je určený pre deti, užívanie pri tehotných a dojčiacich ženách je vhodné konzultovať s osobným lekárom. Užívanie tehotnými ženami odporúčame, pretože obsiahnuté „faktory omega“ sú nevyhnutné pre vývoj nervového systému plodu.

Otázka

Prečo je vhodné užívať práve prípravok OK Omega+?

Odpoveď

Pomáha zásobovať telo potrebnými výživnými látkami – predovšetkým vitamínom E, dôležitým antioxidantom (obsahuje 85% odporúčanej dennej dávky) a esenciálnymi mastnými kyselinami z obsiahnutých rastlinných olejov. Rovnako naliehavo ako vitamíny potrebujeme aj esenciálne mastné kyseliny. Organizmus si ich nedokáže sám vytvoriť, preto je odkázaný na ich príjem prostredníctvom stravy. Tieto látky sú však v súčasných potravinách v silnom deficite a tento deficit je podľa posledných poznatkov jednou z najvýznamnejších príčin tzv. civilizačných chorôb. O tom, že Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) považuje esenciálne mastné kyseliny za veľmi dôležité svedčí aj jej odporúčanie, ktoré stanovuje, že u dospelých osôb majú nenasýtené mastné kyseliny predstavovať denne 3% skonzumovaných kalórií. Pri dojčiacich matkách a deťoch má tento podiel predstavovať dokonca 5%. OK Omega+ je významným zdrojom nenasýtených mastných kyselín - linolovej (LK) a gamalinolenovej (GLK). Olej lisovaný z Pupalky dvojročnej obsahuje asi 72% kyseliny linolovej (LK, omega-6) a 7-10% kyseliny gamalinolenovej (GLK), olej lisovaný zo semien Boráku lekárskeho obsahuje vyše 20-26% kyseliny gamalinolenovej (GLK), preto tieto rastliny patria medzi najbohatšie prírodné zdroje esenciálnych mastných kyselín (známych tiež pod názvom biologicky aktívny vitamín F). Hoci telo dokáže syntetizovať GLK z iných typov tukov, neexistuje žiadna potravina s hodnotiteľným množstvom GLK ako pupalkový olej. Ten predstavuje koncentrovaný zdroj – 7 až 10% jeho mastných kyselín je vo forme GLK. Ďalším významným zdrojom GLK je olej zo semien boráku lekárskeho – obsahuje 20 až 26% GLK. Napriek tomu, že má olej zo semien boráku lekárskeho obsah GLK vyšší než pupalkový olej, zároveň má aj viac iných mastných kyselín, ktoré môžu zhoršovať vstrebávanie GLK. Kombinácia pupalkového a brutnákového oleja je teda absolútne unikátna. Keďže sa v bežnej strave esenciálne mastné kyseliny vyskytujú len v zanedbateľnom množstve odporúčame užívanie doplnkov stravy, ktoré ich obsahujú – ako je práve OK Omega+.

Otázka

Čím sú pre náš organizmus esenciálne mastné kyseliny prospešné?

Odpoveď

Esenciálne mastné kyseliny majú množstvo priaznivých účinkov: chránia organizmus pred srdcovými chorobami, mozgovou mŕtvicou, pred vysokým krvným tlakom a obezitou. Sú nevyhnutné pre tvorbu tzv. prostaglandínov. Prostaglandíny sa v našom tele tvoria z GLK, ktorá je dôležitou súčasťou bunkových membrán. Prostaglandíny majú protizápalové účinky a množstvo vedeckých prác preukazuje, že majú veľký význam pri ochrane pred rôznymi zdravotnými problémami. Sú to dôležité látky s hormonálnym účinkom, ktoré sa podieľajú takmer na všetkých chemických dejoch v našom organizme. Ak máme prostaglandínov málo, môže dôjsť k narušeniu látkovej výmeny a tým k vzniku chorôb. Prostaglandíny zohrávajú v tele veľmi dôležitú úlohu – udržiavajú dobrý telesný stav, znižujú krvný tlak, zmierňujú riziko tvorby krvných zrazenín, stimulujú činnosť imunitného systému a regulujú mozgové funkcie. Nielenže majú antioxidačné vlastnosti – neutralizujú škodlivé účinky voľných radikálov, ale účinne zabraňujú vôbec ich vzniku. Nedostatok GLK spomaľuje a znižuje tvorbu prostaglandínov, čo sa prejaví celkovým ochabnutím.

Otázka

Čo sú to mastné kyseliny a prečo je dôležitý ich príjem v správnom množstve?

Odpoveď

Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny tvoria dôležitú zložku bunkových membrán a sú prekurzormi (východiskovými látkami), z ktorých vzniká chemickou premenou mnoho ďalších zlúčenín v organizme (napr. tie, ktoré sa podieľajú na regulácii tlaku krvi a na prejavoch zápalových procesov). Omega-3 mastné kyseliny majú ochranný účinok voči chorobám srdca a rôznym zápalom. V poslednej dobe vzrastá záujem o poznanie úlohy omega-3 mastných kyselín pri prevencii cukrovky a niektorých typov zhubného bujnenia. Ľudské telo je schopné si vytvoriť všetky mastné kyseliny, ktoré potrebuje s výnimkou dvoch – linolová kyselina (LK – omega-6) a alfa-linolová kyselina (ALK – omega-3). Tieto mastné kyseliny musí organizmus získať z potravy, preto sú označované ako „esenciálne mastné kyseliny“. Obe tieto mastné kyseliny sú potrebné pre zabezpečenie rastu, môžu byť však použité aj na syntézu ďalších mastných kyselín (napr. arachidonová kyselina AK je tvorená z LK). Vzhľadom k tomu, že premena na omega-3 mastné kyseliny eikosapentaenová (EPA) a dokosahexaenová (DHA) je obmedzená, odporúča sa do stravy zaradiť aj zdroje týchto mastných kyselín. ALK aj LK sa nachádzajú v rastlinných olejoch, medzi veľmi dobré zdroje ALK patrí repkový olej a olej z vlašských orechov. EPA a DHA sa nachádzajú v tučných rybách (napr. losos, makrela, sleď). V priebehu posledných 150 rokov sa zvýšil príjem omega-6 a znížil sa príjem omega-3 mastných kyselín, čo je preukázateľne v priamej súvislosti s nárastom chorôb srdca. Výskumná správa z tejto problematiky uvádza, že jednoduché zvýšenie množstva ALK, EPA a DHA v strave ovplyvní žiadúce zvýšenie hladiny týchto mastných kyselín v telesných tkanivách. Odporúčaný príjem omega-3 je v jednotlivých krajinách rôzny – odporúčaný príjem ALK je cca 0,5-4 g / deň vrátane bežnej stravy. Štúdia príjmu rôznych typov tuku preukázala, že aktuálny príjem ALK je vo väčšine prípadov veľmi nízky a zvýšenie spotreby potravín s vyšším obsahom omega-3 by bolo vo všetkých prípadoch žiadúce a prospešné. Bolo by to možné dosiahnuť napríklad konzumáciou tučných rýb 1-2x týždenne, náhradou slnečnicového oleja olejom repkovým a užívaním výživových doplnkov stravy obsahujúcich omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.

Otázka

Je možné s OK Omega+ redukovať aj váhu?

Odpoveď

OK Omega+ môže pomôcť pri znižovaní váhy tým, ktorí trpia poruchou metabolizmu. Títo ľudia majú zvyčajne problém s chudnutím aj keď dodržiavajú diétu. S OK Omega+ bol zaznamený u veľkého percenta ľudí úbytok na váhe bez toho, aby držali diétu, a to z dvoch dôvodov: a) prostaglandín aktivuje nevyužitý telesný tuk a dáva signál k rýchlejšiemu spaľovaniu kalórií b) prostaglandín zlepšuje vylučovanie sodíka z telových buniek; táto vnútorná aktivita si vyžaduje asi 20% telesnej energie, takže dochádza k spáleniu viac kalórií bez zvýšenej telesnej aktivity.

Otázka

Za ako dlho je možné zaznamenať zmeny pri užívaní OK Omega+?

Odpoveď

Telo každého človeka a to, čo sa deje vo vnútri sa veľmi líši, tzn. že výsledky sa budú takisto rozchádzať. Všeobecne sa dá povedať, že väčšina ľudí zaznamená pocity zlepšenia v priebehu troch týždňov. Odporúčame užívať OK Omega+ minimálne 1 až 3 mesiace. Pri množstve ochorení môže OK Omega+ pôsobiť ako vhodný podporný prostriedok liečby, pretože vďaka vysokému obsahu biologicky aktívnych látok stojí na pomedzí potraviny a lieku. Pri pravidelnom užívaní výrazne stimuluje obranyschopnosť organizmu, pomáha harmonizovať cievny systém, priaznivo ovplyvňuje stav a funkciu srdca a ciev a metabolizmus tukov, pozitívne pôsobí na nervovú sústavu a vďaka svojim antioxidačným účinkom chráni organizmus pred pôsobením nebezpečných kyslíkových radikálov.

Emulips
Emulips Forte
Emulips Slim
Factor Base Kids
Emulips Slim DRINK
OK Alfa+
OK Beta+
OK Gama+
OK Omega-3 Complete
OK Omega+
OK Tau+
Factor Base NO
Factor Base Detox
Factor Base
Factor Base AntiAge
OK Gel
OK Balsam
Migrenout
Příležitost na klíč OKG
Jak funguje podnikání s OKG v praxi?

POMÁHAJTE S NAMI


pomáhejte s námi (pdf)

Copyright © 2018 O.K.G., s.r.o. Všetky práva sú vyhradené.


Nepoznám heslo
×