OTÁZKY A ODPOVEDE

OK Gama+

Otázka

Čo je OK Gama+?

Odpoveď

OK Gama+ je doplnok stravy určený k harmonizácii cievnej, pohybovej a nervovej sústavy. Ide o zmes upravených olejov živočíšneho a rastlinného pôvodu s blahodárnymi a revitalizujúcimi účinkami. Priaznivo ovplyvňuje stav a funkciu obehového systému (vrátane podpory normálnej hladiny cholesterolu), kĺbov a kostí, posilňuje kondíciu, odolnosť a obranyschopnosť.

Otázka

Je OK Gama+ z prírodných surovín?

Odpoveď

Áno. OK Gama+ je vyrobená z unikátnych a vysokočistých ingrediencií, ktoré zaručujú tú najlepšiu kvalitu výrobku. Základnými účinnými zložkami prípravku sú rybí olej (dezodorizovaný so zvýšeným obsahom omega-3 mastných kyselín EPA a DHA), repkový olej (z bezerukových a bezglukosinolátových odrôd repky) a jeho deriváty, mleté semená sezamu indického, mletá vňať prasličky roľnej, suchý extrakt rozmarínu lekárskeho obohatený o vitamíny E, A a D3. Prípravok je ochutený prírodným sladidlom – sukralózou a prírodnou pomarančovou arómou. Ako všetky produkty OKG je OK Gama+ úplne bez chemickej stabilizácie.

Otázka

Bol tento výrobok skúšaný?

Odpoveď

Ako všetky produkty OKG je produkt OK Gama+ notifikovaný na Ministerstve zdravotníctva Českej republiky (č.j. OVZ-35.1-22.10.2009-58502) a na Úrade verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (OHVBPKV/1615/2011/Jo z 14/3/2011). Jeho kvalita je overená v akreditovanom laboratóriu a posúdená SZÚ Praha. V zmysle Zákona o potravinách je kvalita výrobku priebežne preverovaná v akreditovaných laboratóriách.

Otázka

Ako sa OK Gama+ užíva?

Odpoveď

Odporúčame užívať 1 čajovú lyžičku (cca 5 ml) – dospelí 1-2x denne, deti od 3 rokov 1x denne, najlepšie pri jedle, aby sa zlepšilo vstrebávanie. Podľa posledných poznatkov je najvhodnejšie užívať ho s kvalitnou bielkovinou – najlepšie mliečnou (tučný jogurt, tučný tvaroh). Jeho vstrebávanie je tak najlepšie a dostane sa týmto spôsobom najrýchlejšie na miesto svojho pôsobenia, teda priamo k bunkám. Pri pravidelnom užívaní 1x denne vystačí balenie 115 ml na 23 dní. Výrobok nie je určený pre deti do 3 rokov. Tehotným a dojčiacim ženám odporúčame užívať výrobok po konzultácii s lekárom. Keďže OK Gama+ obsahuje mleté semená sezamu indického, mletú vňať prasličky roľnej a suchý extrakt rozmarínu lekárskeho (tieto zložky sa pri státí usadia na dne) výrobok je potrebné pred užitím dôkladne pretrepať až ku vzniku homogénnej suspenzie oleja a pevnej zložky produktu.

Otázka

Čo pre Vás môže OK Gama+ urobiť?

Odpoveď

Unikátna väzba organického kremíka (Si) a jeho vzácna kombinácia s ostatnými ingredienciami výrobku OK Gama+ je nevyhnutná pre zaistenie pevnosti a integrity vnútornej výstelky všetkých ciev. Stimuluje cirkuláciu krvi, obsahuje životne dôležité, v tukoch rozpustné vitamíny a bráni vyplavovaniu vápnika (Ca) z Vášho organizmu. Zároveň pomáha regulovať absorpciu vápnika z potravy a hladinu vápnika v krvi, zvyšuje jeho hladinu vo Vašom tele a stimuluje jeho ukladanie do kostí, čo vedie k zvýšeniu ich pevnosti. OK Gama+ vďaka vysokému obsahu a čistote omega-3 nenasýtených mastných kyselín podporuje a posilňuje kardiovaskulárny systém – priaznivo ovplyvňuje stav a funkciu srdca a ciev, napomáha udržiavať žiadúcu hladinu cholesterolu, podporuje normálny krvný tlak. Navyše pomáha celkovo posilniť obranyschopnosť Vášho organizmu. OK Gama+ spevňuje Vašu pohybovú sústavu. Obzvlášť starostlivo vyvážené zloženie výrobku obmedzuje zápalové stavy v kĺboch, stimuluje regeneráciu chrupavky – redukuje aktivitu enzýmov degradujúcich chrupavku, aktivuje enzýmy riadiace jej regeneráciu a tiež stimuluje tvorbu kolagénu. Prispieva k žiadúcej pružnosti a kvalite Vašej kože a zároveň k peknému vzhľadu kože, nechtov i vlasov. OK Gama+ posilňuje ochranu Vášho organizmu voči nebezpečným účinkom civilizačných vplyvov, má antioxidačné účinky – chráni organizmus pred pôsobením nebezpečných kyslíkových radikálov. OK Gama+ svojim jedinečným pôsobením veľmi významne zvyšuje účinnosť výrobku OK Beta+.

Otázka

Prečo užívať práve OK Gama+?

Odpoveď

Účinky OK Gama+ vychádzajú z aktívnych látok obsiahnutých v rybom a repkovom oleji a v bylinách. Unikátna kombinácia použitých zložiek zaisťuje ich synergické pôsobenie a významne zvyšuje ich účinnosť. Základnou účinnou zložkou OK Gama+ je rybí olej so zvýšeným obsahom omega-3 mastných kyselín EPA (eikosapentaenová kyselina) a DHA (dokosahexaenová kyselina). Odporúčaná denná dávka omega-3 mastných kyselín je 0,5-4 g/deň vrátane bežnej stravy. OK Omega3 Complete obsahuje EPA 260 mg a DHA 302 mg v dennej dávke 10 ml lieku. Omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA sú veľmi dôležité napr. v tehotenstve a pri dojčení. Bolo preukázané, že tuky z morských rýb sú veľmi dôležité, až nevyhnutné nielen v období tehotenstva, najmä v poslednom trimestri, ale aj potom v období dojčenia. EPA a DHA z morských rýb znižujú riziko nízkej pôrodnej hmotnosti detí, sú tiež nevyhnutné pre správny vývoj mozgu, očí, prípadne spermií pri plode. EPA a DHA prechádza nielen cez placentu do rastúceho plodu, ale po narodení sa dostávajú do tela novorodenca spolu s materským mliekom. Preto nielen ženy a dievčatá, ale aj tehotné ženy a dojčiace matky by mali v dostatočnom množstve konzumovať tuky z morských rýb. Aj pre ďalší vývoj novorodenca sú tuky z morských rýb významné, pretože znižujú riziko vzniku veľkého množstva ochorení srdca, ale aj atopického ekzému, astmy, psychiatrických a autoimunitných ochorení. EPA a DHA ovplyvňujú aj psychiku, kedy je za veľmi závažnú poruchu psychiky považovaná laktačná psychóza, teda stav súvisiaci s tehotenstvom a prejavujúci sa nepriaznivými psychickými prejavmi. Bolo tiež preukázané, že ženy s preukázateľne vyššou koncentráciou DHA v mlieku, rovnako ako s vyššou spotrebou morských produktov sú oveľa menej ohrozené vznikom popôrodnej depresie. OK Gama+ má navyše vysoký obsah minerálov a vitamínov potrebných práve v tehotenstve a pri dojčení. Omega-6 oleje (obsiahnuté v rastlinných olejoch) musia byť konzumované v správnom pomere k omega-3 olejom. Ak sa táto rovnováha posunie v prospech prílišnej konzumácie omega-6 olejov, bunkové membrány produkujú chemikálie zvané cytokíny, ktoré spôsobujú zápaly. Dnešná strava obsahuje extrémny nepomer medzi týmito olejmi. Nerovnováha sa pohybuje medzi 15:1 až k 30:1 v prospech omega-6. To znamená obrovské množstvo cytokínov spôsobujúcich zápaly. Optimálny a zdravý pomer by mal byť 3:1, v OK Gama+ sú nenasýtené mastné kyseliny omega-3, omega-6 a omega-9 v približnej rovnováhe.

Otázka

Čo sú to mastné kyseliny a prečo je dôležitý ich príjem v správnom množstve?

Odpoveď

Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny tvoria dôležitú zložku bunkových membrán a sú prekurzormi (východiskovými látkami), z ktorých vzniká chemickou premenou mnoho ďalších zlúčenín v organizme (napr. tie, ktoré sa podieľajú na regulácii tlaku krvi a na prejavoch zápalových procesov). Omega-3 mastné kyseliny majú ochranný účinok voči chorobám srdca a rôznym zápalom. V poslednej dobe vzrastá záujem o poznanie úlohy omega-3 mastných kyselín pri prevencii cukrovky a niektorých typov zhubného bujnenia. Ľudské telo je schopné si vytvoriť všetky mastné kyseliny, ktoré potrebuje s výnimkou dvoch – linolová kyselina (LK – omega-6) a alfa-linolová kyselina (ALK – omega-3). Tieto mastné kyseliny musí organizmus získať z potravy, preto sú označované ako „esenciálne mastné kyseliny“. Obe tieto mastné kyseliny sú potrebné pre zabezpečenie rastu, môžu byť však použité aj na syntézu ďalších mastných kyselín (napr. arachidonová kyselina AK je tvorená z LK). Vzhľadom k tomu, že premena na omega-3 mastné kyseliny eikosapentaenová (EPA) a dokosahexaenová (DHA) je obmedzená, odporúča sa do stravy zaradiť aj zdroje týchto mastných kyselín. ALK aj LK sa nachádzajú v rastlinných olejoch, medzi veľmi dobré zdroje ALK patrí repkový olej a olej z vlašských orechov. EPA a DHA sa nachádzajú v tučných rybách (napr. losos, makrela, sleď). V priebehu posledných 150 rokov sa zvýšil príjem omega-6 a znížil sa príjem omega-3 mastných kyselín, čo je preukázateľne v priamej súvislosti s nárastom chorôb srdca. Výskumná správa z tejto problematiky uvádza, že jednoduché zvýšenie množstva ALK, EPA a DHA v strave ovplyvní žiadúce zvýšenie hladiny týchto mastných kyselín v telesných tkanivách. Odporúčaný príjem omega-3 je v jednotlivých krajinách rôzny – odporúčaný príjem ALK je cca 0,5-4 g / deň vrátane bežnej stravy. Štúdia príjmu rôznych typov tuku preukázala, že aktuálny príjem ALK je vo väčšine prípadov veľmi nízky a zvýšenie spotreby potravín s vyšším obsahom omega-3 by bolo vo všetkých prípadoch žiadúce a prospešné. Bolo by to možné dosiahnuť napríklad konzumáciou tučných rýb 1-2x týždenne, náhradou slnečnicového oleja olejom repkovým a užívaním výživových doplnkov stravy obsahujúcich omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.

Otázka

Ako je to s esenciálnymi mastnými kyselinami a našou stravou?

Odpoveď

Esenciálne mastné kyseliny (EMK) sú látky absolútne nevyhnutné pre ľudský organizmus. Podieľajú sa na tvorbe bunkových membrán, ktoré navyše bez prítomnosti EMK strácajú pružnosť a schopnosť viazať vodu. Sú základným stavebným kameňom pre syntézu všetkých prostaglandínov. Mastné kyseliny (MK) eikosapentaenová (EPA) a dokosahexaenová (DHA) sú pre zdravie človeka mimoriadne užitočnými a priamo nevyhnutnými látkami. Obe patria do skupiny „omega-3“ a sú až na nepatrné výnimky výhradnou súčasťou tukov (lipidov) morských rýb. EPA a DHA sú tzv. viacnenasýtené mastné kyseliny. To, že sú „nenasýtené“ z nich robí látky nesmierne dôležité a vzácne. Esenciálne sa nazývajú preto, že si ich ľudský organizmus nedokáže vytvoriť. EMK sú pre život nevyhnutné. EPA a DHA sú obsiahnuté takmer výhradne v rybom tuku (a to dokonca ešte len morských rýb), aj keď DHA je tiež v niektorých morských riasach. Nedostatok EPA a DHA v strave vyvolaný stravovacími návykmi, keď väčšina populácie v podstate nekonzumuje morské ryby ako zásadne prevažujúci zdroj týchto MK a naopak konzumuje v prevahe nasýtené MK predovšetkým vo forme nevhodne technologicky spracovaných rafinovaných rastlinných olejov (stužených tukov a margarínov), vyvoláva mnoho nepriaznivých zdravotných dôsledkov. Stredoeurópska populácia, predovšetkým česká, je akútne ohrozené nedostatkom omega-3 MK vzhľadom na tradične nevhodné stravovacie návyky. O tom, či budú stravou prijímané tuky pôsobiť správne, tzn. smerom k docieleniu a udržaniu zdravia, bohužiaľ rozhoduje práve spektrum konzumovaných druhov tukov. Nadmerný príjem MK omega-6, obsiahnutých vo väčšine rastlinných olejov, posúva pomer omega-6 ku omega-3 zo správneho pomeru 3:1 niekedy až na 20:1. To je úplne nežiadúci posun, pretože mimoriadne stúpa riziko niektorých vážnych civilizačných ochorení. EPA a DHA vznikajú v priebehu premeny základného člena rady MK, ktorým je kyselina alfa-linolenová (ALK). Nanešťastie v dôsledku nadmerného príjmu MK radu omega-6, obsiahnutých napr. v kukuričnom, sójovom a slnečnicovom oleji a v margarínoch je tvorba EPA a DHA znemožnená. Nadbytok ALK, vyskytujúci sa napr. v ľanovom oleji, blokuje tvorbu jej aktívnej a predovšetkým nevyhnutnej „sestričky“, totiž kyseliny gamalinolenovej (GLK). Protihráčom kyselín radu omega-3 je kyselina linolová (LK). Je najdôležitejší EMK radu omega-6. Z nej vznikajú najvýznamnejšie MK tejto rady, totiž GLK. Jej prírodnými zdrojmi sú dobre známe oleje, a to zo semienok pupalky a boráku. V ostatných potravinách je obsah GLK nanešťastie takmer zanedbateľný. Tvorbu GLK môžu významne znižovať niektoré faktory, ktoré sú bežnou súčasťou života: starnutie – konzumácia transmastných kyselín (TMK), vírusové infekcie, stres. Naopak EPA, jedna z dôležitých MK radu omega-3, podporuje tvorbu GLK a „dobrých“ eikosanoidov. Pre mnoho ľudí je nepríjemné zistenie, že EPA je obsiahnutá takmer výhradne len v rybách, predovšetkým v lososovi, makrele a sardinkách. MK rady -3 a -6 sú esenciálnymi živinami, pretože organizmus ich nedokáže sám syntetizovať a musí ich získavať z potravín alebo výživových doplnkov. Konzumácia rýb a rybích olejov poskytuje organizmu priamo kyseliny EPA a DHA. Omega-3 MK majú antitrombotické a protizápalové vlastnosti. Omega-6 MK, ktoré sú obsiahnuté vo väčšine semienok, rastlinných olejoch a v mäse pôsobia protromboticky a prozápalovo. MK radu -3 sa tiež používajú na liečbu hyperlipidémie, arteriálnej hypertenzie a reumatoidnej artritídy. Pri omega-3 MK neboli popísané významné interakcie. The American Heart Association odporúča konzumáciu 2 porcií rýb týždenne pri osobách bez anamnézy ischemickej choroby srdca a minimálne 1 porciu ryby denne pri osobách s ischemickou chorobou srdca. Ako prevencia srdcovo-cievnych ochorení sa odporúča približne po 0,5 g kyseliny EPA a DHA denne (celkovo 1 g). Podľa niektorých štúdií sú vyššie dávky omega-3 MK potrebné k redukcii zvýšených koncentrácií triglyceridov (2 až 4 g denne) a na zmiernenie rannej stuhnutosti kĺbov u pacientov s reumatoidnou artritídou a k zníženiu počtu postihnutých kĺbov (najmenej 3 g denne).

Otázka

Môže OK Gama+ ovplyvniť tiež zdravie mojich očí?

Odpoveď

Stále viac sa ukazuje, že základom dobrého videnia je predovšetkým výživa a zdravý životný štýl. Ďalekozrakosť ani krátkozrakosť pravdepodobne diétou neovplyvníme, ale dáme očiam dobrý základ na to, aby v budúcnosti dokázali lepšie odolávať množstvu závažných očných ochorení. Pre správnu funkciu očí je nenahraditeľný vitamín A. Jedna z jeho foriem, retinol, tvorí súčasť pigmentu v sietnici oka. OK Gama+ v dennej dávke 5 ml prípravku obsahuje 53% odporúčanej dennej dávky vitamínu A (vo forme retinyl-palmitátu). Ďalšími zdrojmi vitamínu A sú predovšetkým maslo, mlieko a syry. Ďalším antioxidantom, ktorý neutralizuje voľné radikály a chráni očné bunky je vitamín E. OK Gama+ ho obsahuje vo významnom množstve – v dennej dávke 5 ml prípravku je 208% odporúčanej dennej dávky vitamínu E (vo forme tokoferylacetátu). Ďalšími zdrojmi vitamínu E môžu byť obilné klíčky alebo orechy. Blahodarne na oči pôsobia nenasýtené mastné kyseliny – predovšetkým omega 3, ktorých je OK Gama+ bohatým zdrojom! V prírode ich nájdeme v morských rybách. Obranyschopnosť nielen zraku, ale celého organizmu zlepšuje tiež minerál zinok, ktorý nájdete v prípravku OKG „OK Tau+“. Optimálna výživa pomáha udržiavať zdravý zrak. S pribúdajúcim vekom slabnú obranné mechanizmy v tele a prísun potrebných látok, vitamínov atď. býva väčšinou nedostatočný. Preto je vhodné doplniť svoju stravu o OK Gama+, ktorá Vám dodá potrebné látky v optimálnom množstve.

Otázka

Za ako dlho je možné zaznamenať zmeny pri užívaní OK Gama+?

Odpoveď

Telo každého človeka a to, čo sa deje vo vnútri sa veľmi líši, tzn. že výsledky sa budú takisto rozchádzať. Všeobecne sa dá povedať, že väčšina ľudí zaznamená zlepšené pocity počas troch týždňov. Odporúčame užívať OK Gama+ minimálne 1 až 3 mesiace. Pri viacerých ochoreniach môže OK Gama+ pôsobiť ako vhodný podporný prostriedok liečby, pretože vďaka vysokému obsahu biologicky aktívnych látok stojí na pomedzí potraviny a lieku.

Emulips
Emulips Forte
Emulips Slim
Factor Base Kids
Emulips Slim DRINK
OK Alfa+
OK Beta+
OK Gama+
OK Omega-3 Complete
OK Omega+
OK Tau+
Factor Base NO
Factor Base Detox
Factor Base
Factor Base AntiAge
OK Gel
OK Balsam
Migrenout
Příležitost na klíč OKG
Jak funguje podnikání s OKG v praxi?

POMÁHAJTE S NAMI


pomáhejte s námi (pdf)

Copyright © 2018 O.K.G., s.r.o. Všetky práva sú vyhradené.


Nepoznám heslo
×